T: 0252 - 22 00 21 | E: info@autobedrijfschoonoord.nl

g i

Bandenspanning

Bandenspanning

Bij een te lage bandenspanning van uw auto kost het de motor meer energie, en dus meer brandstof om dezelfde prestaties te leveren. Daarnaast gaat ook het comfort aanmerkelijk achteruit, om nog maar niet te praten over de veiligheid. Stelt u zich eens voor een uitwijk manoeuvre te moeten maken met zachte banden. “Ja maar ik heb ABS en ESP en …” Stuk voor stuk mooie systemen, maar ook die kunnen geen wonderen verrichten.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat zijn ruim 3,5 miljoen auto’s die honderden miljoenen liters brandstof verspillen. Onderspanning zorgt voor 2 tot 5% extra brandstofverbruik per jaar, extra CO2 uitstoot,  bandenslijtage en auto-ongelukken. Om dit alles te voorkomen kunt u natuurlijk veel zelf doen. Zo is het van belang om regelmatig de bandenspanning van uw auto te controleren. Met regelmatig doelen wij op minimaal één keer in de twee maanden. De juiste bandenspanning voor uw auto vint u terug in de documentatie van uw auto. Vaak zit er ook een sticker in de auto, meestal aan de binnenzijde van de bestuurdersdeur of het tankklepje. Houdt u zoveel mogelijk vast aan deze gegevens. Dit is de ideale spanning voor uw auto in combinatie met de gemonteerde banden. Geen sticker of boekje? Bij ons benzinestation hebben wij een lijst waar de adviesspanningen van de meeste auto’s in vermeld staan. Nog niet wijzer? Vraag het gewoon even in de werkplaats!

Reserveband

te lage bandenspanningHeeft uw auto nog een reserveband? Vergeet vooral niet deze ook op spanning te brengen. Toch vervelend als u met een lekke band staat en uw reserveband blijkt ook nog eens zacht te zijn… Wij adviseren de reserveband altijd ongeveer 0,5 bar harder op te pompen dan de rest van de banden. Met uitzondering van de thuiskomers, u weet wel, die kleine smalle wieltjes. Deze vragen over het algemeen een spanning van 4,2 bar. Dit staat dan ook met grote letters op de band. “Inflate tot 60 PSI 4,2 bar”

Lekke band

Altijd vervelend. De spanning van één van uw autobanden loopt steeds terug? Waarschijnlijk is er dan sprake van een lek. Hiervoor kunt u uiteraard bij ons in de werkplaats terecht. U wordt snel en vakkundig geholpen. In veel gevallen zelfs klaar terwijl u wacht. Daarna kunt u zo weer veilig op pad.

Nieuwe banden nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Zoek uw nieuwe banden in onze bandenwebshop.