T: 0252 - 22 00 21 | E: info@autobedrijfschoonoord.nl

g i

Airco Service

Hoe gebruikt u de airconditioning?

Verreweg de meeste auto’s zijn tegenwoordig voorzien van airconditioning. Deze verhoogt niet alleen het comfort auto aircomaar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Door de airco op de juiste manier te gebruiken blijft de temperatuur aangenaam en constant, zodat u fris achter het stuur zit. Maar hoe kunt u uw airconditioning nu het beste gebruiken? Midden in de zomer kan het bloedheet worden in uw auto. Vooral als hij even geparkeerd heeft gestaan, kan het binnen wel 50°C zijn! Start dan eerst de motor en doe alle ramen en eventueel het open dak open. Zet de airco aan op de recirculatiestand. Een deel van de hitte kan zo ontsnappen. Zet na verloop van tijd de recirculatiestand weer uit en stel de gewenste temperatuur in. Vergeet natuurlijk niet om de ramen en het dak weer dicht te doen.

De juiste temperatuur

Het instellen van de juiste temperatuur is een fout die de meeste automobilisten maken. Die zetten de airconditioning bij een buitentemperatuur van boven de 25°C gewoon helemaal op “koud”, in de veronderstelling dat het interieur dan eerder op temperatuur is. Als het vervolgens te koud wordt gaan de roosters dicht, de airco uit, of de temperatuur omhoog. Dit is echter alles behalve bevorderlijk voor uw gezondheid. Het beste is om een ideale, behaaglijke temperatuur in te stellen die maximaal 5 tot 7 graden lager is dan de buitentemperatuur. Over het algemeen wordt 20 of 21 graden als behaaglijk aangemerkt. Heeft u geen digitale temperatuurweergave? Bij de meeste merken bevindt de 21 graden zich ongeveer halverwege het (draai)bereik van de schakelaar.

Airconditioning in de winter

Airconditioning wordt vaak gekoppeld aan een warme zomerdag. Toch is dit systeem ook heel handig in de winter. De lucht uit de airco is veel droger dan die uit de blower. Dat maakt de airco ideaal om beslagen ruiten te ontwasemen. Als u bang bent dat u voor schone ruiten in een ijskoude auto moet zitten: wees gerust, u kunt de airco gebruiken in combinatie met de verwarming. De lucht is dan droog én warm.

Airco service € 99,-

auto airco serviceEen lekkende airconditioning is een kwalijke zaak, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu, vanwege de HKF gassen die bijdragen aan het broeikaseffect. Regelmatig gebruik van de airco voorkomt lekkages en draagt bij aan de levensduur van het systeem. Daarnaast is het belangrijk om het systeem regelmatig te laten controleren. Bij ons bent u aan het juiste adres voor onderhoud en reparatie aan uw airco. Wij hebben de professionele apparatuur en kennis in huis om het klimaat in uw auto weer optimaal te maken.

Problemen met de airco kunt u kortweg op twee manieren merken. Als er te weinig of geen koude lucht uit de ventilatieroosters komt, kan het zijn dat de hoeveelheid koudemiddel in het systeem te laag is geworden. Door het systeem leeg te halen, het koudemiddel te recyclen en het systeem opnieuw te vullen met de voorgeschreven hoeveelheid, zou de airco weer naar behoren moeten werken. Door het toevoegen van een fluoriserende vloeistof kunnen we lekkages in de toekomst makkelijker opsporen. Houdt u na het opnieuw vullen uw airco goed in de gaten. Mochten de problemen zich binnen afzienbare tijd weer voordoen, duid dit mogelijk op een lekkage in het systeem.

Airconditioning reiniging € 37,95

Ruikt u een muffe lucht zodra u de airco aanzet? In het aircosysteem van uw auto vinden schimmels en sporenelementen een ideale voedingsbodem om welig te tieren. De geur die hierbij vrijkomt, hecht zich in het auto-interieur en veroorzaakt een muffe lucht. Forté Airconditioner Treatment is een speciaal reinigingsproduct dat een speciale stof bevat welke schimmels en sporenelementen verwijderd, met name van de buitenzijde van de verdamper, de plaats waar deze micro-organismen zich het prettigst voelen. In een korte tijd is uw airco weer schoon en ruikt uw auto weer lekker fris. U heeft de keuze uit twee beschikbare geuren. Appel of citroen. Beide hebben een aangenaam fris parfum. Forté Airconditioner Treatment werkt overigens niet alleen bij een auto met airconditioning, ook zonder airco zorgt een behandeling voor een fris interieur. Weg dus met ongewenste geuren! Het is verstandig na het reinigen van de airco, het interieurfilter te vervangen (meerprijs en afhankelijk van het merk en type auto).