T: 0252 - 22 00 21 | E: info@autobedrijfschoonoord.nl

g i

APK Keuring

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor de verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw auto. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

Let op! De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Wanneer moet een auto een gekeurd worden?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK keuringsrapport. Dit heeft u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór of op deze datum moet de auto opnieuw gekeurd zijn. Is de auto niet op tijd gekeurd, mag u er niet meer mee rijden. De auto mag nog wel twee maanden langs de openbare weg stilstaan. Controleer hier uw verval datum op de website van het RDW.

Keuren tot twee maanden vooraf

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Wat wordt er gekeurd bij de APK?

Onze keurmeesters, die de APK uitvoeren, letten op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Daarbij letten we onder andere op de volgende onderdelen:

– Verkeersveiligheid: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
– Milieu: Uitlaatgassen
– Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Wat kost de APK-keuring

Als u uw auto door ons laat keuren, betaalt u hiervoor slechts € 35,00, inclusief milieucontrole, afmeldkosten en BTW. De milieucontrole gaat bij auto’s vanaf 2006 via het diagnosesysteem. Als het resultaat van deze controle niet goed is, of wanneer u een auto heeft van vóór 2006, is het noodzakelijk een uitlaatgas controle uit te voeren. Voor auto’s met dieselmotor van vóór 2006 blijft een roetmeting noodzakelijk. Hiervoor wordt € 15,00 extra in rekening gebracht. Als er reparaties noodzakelijk zijn nemen wij vanzelfsprekend contact met u op.

U kunt uzelf ook tijd en geld besparen door de keuring te combineren met een grote onderhoudsbeurt. U betaalt dan, naast de grote beurt, slechts de afmeldkosten van € 3,80 en de milieucontrole van € 9,00 ( € 15,00 in het geval van een roetmeting).