T: 0252 - 22 00 21 | E: info@autobedrijfschoonoord.nl

g i

Onderhoud & Reparatie

Waarom onderhoud & reparatie

Goed en regelmatig onderhoud is van levensbelang voor uw auto! Auto onderhoud is niet meer wat het geweest is.  De onderhoudsintervallen worden de laatste jaren steeds langer. Eén keer per 20.000 of  30.000 km in de werkplaats is eerder regel dan uitzondering. Dit is natuurlijk mooi, maar niet als u maar weinig kilometers rijdt. Wij adviseren uw auto altijd één keer per jaar te laten controleren. Dit kan in combinatie met een kleine of grote onderhoudsbeurt, maar dat is niet noodzakelijk. Bij een jaarlijkse onderhoudscontrole checken wij alle vloeistofniveaus, de bandenspanning, de verlichting, ruitenwissers, accu, remmen, uitlaat en dergelijke. Zo kunt u met een gerust hart rijden, zonder dat uw auto u in de steek laat!

Auto onderhoud & reparatie

Autotechniek

Kon iemand met een beetje kennis van zaken vroeger zelf zijn auto nog in goede conditie houden, tegenwoordig komt daar heel wat meer bij kijken! De techniek in auto’s is de laatste jaren met grote sprongen vooruit gegaan. Huidige modellen zijn voorzien van moderne elektronica. Allerlei sensoren, regelapparaten en overige elektronische onderdelen delen hun gegevens via ingewikkelde in de auto is. Helaas gaat er ook aan moderne elektronica wel eens iets kapot. Om die problemen op te lossen beschikken wij over de nodige geavanceerde diagnose apparatuur. Om hiermee te kunnen werken hebben onze medewerkers allemaal een gedegen opleiding en worden zij regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken. Zo kunnen wij alle gangbare merken en typen auto’s controleren op storingen, en kunnen deze ook weer snel worden verholpen.calendar-icon

Vervuiling van de motor

Veel problemen ontstaan tegenwoordig door vervuiling in de motor. Vervuiling van de motor is erg afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Allerlei regelsystemen op de motor moeten ervoor zorgen dat de uitstoot van schadelijke gassen zo minimaal mogelijk is. Zo hebben de de meeste auto’s tegenwoordig een EGR. Kort gezegd zorgt deze ervoor dat een gedeelte van de uitlaatgassen terug gaan naar de inlaat van de motor, waar ze nogmaals verbrand worden. Zo worden de uitlaatgassen schoner en dat is beter voor het milieu. Echter, door de EGR neemt wel de inwendige vervuiling van de motor sterk toe. Zeker bij een rustige rijstijl, beter bekend als Het Nieuwe Rijden in combinatie met korte afstanden. De motor komt dan niet goed op temperatuur. Verbrandingsresten gaan aankoeken, met alle gevolgen van dien. Bij dieselmotoren met een roetfilter komen we ook problemen tegen met vervuiling. Sensoren meten de vervuiling en het motorstuurapparaat zorgt ervoor dat het roetfilter geregenereerd wordt. Voor het regenereren is een uitlaattemperatuur nodig van circa 550°C. Maar als de berijder de motor alweer afzet voordat de gewenste temperatuur wordt bereikt… Om problemen als deze te verhelpen en misschien zelfs te voorkomen, maken wij gebruik van producten van Forté. Klik hier voor meer informatie.

Wij houden u mobiel!

Als u uw auto voor onderhoud of reparatie bij ons brengt, zorgen wij ervoor dat u uw reis gewoon kunt vervolgen. Of u nu belangrijke afspraken heeft, moet werken of gewoon naar huis wilt. Wij hebben een aantal leenauto’s beschikbaar en twee leenfietsen. Beide kunt u gratis gebruiken. Voor de leenauto’s berekenen wij alleen de brandstof door, verder niets. Vergeet niet bij het maken van een afspraak aan te geven of u gebruik van deze service wilt maken.
calendar-icon

Voorkomen is beter dan genezen.

Kom daarom voor regelmatig onderhoud van uw auto

naar Autobedrijf Schoonoord!